Word lid Bestel gratis

Voorlichting

In de regio geven we op verschillende manieren voorlichting. Zo komen we op scholen vertellen hoe het is om astma te hebben. Gaan vrijwilligers van de COPD brigade de wijk in om in buurthuizen te vertellen over COPD en kan men een test doen. Een paar keer per jaar wordt er voorlichting gegeven over medicijngebruik. Ook staan we regelmatig met stands bij evenementen. Voorlichtingsactiviteiten staan in onze agenda.

Longbrigade

De Longbrigade bestaat uit een groep vrijwilligers die de wijk intrekt om voorlichting te geven over COPD. De Longbrigade richt zich op mensen met een allochtone afkomst in achterstandswijken. Veel mensen uit deze groep blijken namelijk in de risicogroep te vallen. De risicogroep bestaat vooral uit mensen boven de 40 jaar die jarenlang roken of gerookt hebben. Wanneer wij weer een voorlichtingsbijeenkomst hebben, staat in deze agenda.

Beurzen

Gedurende het jaar wordt vanuit diverse stands bij evenementen voorlichting gegeven aan het grote publiek of (al dan niet in samenwerking met andere organisaties) aan een specifieke doelgroep.

Medicijngebruik

Een miljoen Nederlanders gebruiken vrijwel dagelijks medicijnen tegen longziekten. Dat luistert nauw en het gaat vaak fout. Met een juiste instructie is veel winst te behalen voor de gezondheid. Voorlichting over medicijngebruik is van terugkerend belang. Kijk in de agenda wanneer er een voorlichting is over medicijngebruik.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.