Word lid Bestel gratis

Collecteorganisator

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een chronische longziekte. Mensen met astma, COPD of een zeldzame chronische longziekte. Het Longfonds (voorheen Astmafonds) zet zich voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Wij strijden voor gezonde longen en tegen chronische longziekten.

Het Longfonds is zowel een gezondheidsfonds als een patiëntenvereniging, en komt op voor de belangen van mensen met chronische longziekten. Dit gebeurt door belangenbehartiging van de leden, het geven van informatie en advies, het delen van ervaringen, het financieren van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van projecten op het gebied van preventie, verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven.

Eén van de belangrijkste bronnen van inkomsten is onze jaarlijkse nationale collecte die door de collecteorganisatie wordt ondersteund.

Voor de organisatie van de collecte 2019 (13 t/m 18 mei) zijn wij op zoek naar vrijwilligers in de functie van:

                                                                        Collecteorganisator

Wat houdt de functie in?
Het gaat om een organiserende vrijwilligersfunctie, waarbij u jaarlijks vanaf april tot en met eind mei (na de collecte), een aantal uren/avonden per week actief bent. De hoofdtaak is het organiseren van de collecte in uw wijk samen met zo’n 10-15 collectanten (afhankelijk van de grootte van de wijk). U wordt daarbij ondersteund door de regiocoördinator collecte.

Welke taken heeft een collecteorganisator?

  • Indeling van de wijk en verdeling van de straten onder de collectanten (evt. met hulp van de regiocoördinator collecte)

  • Bellen van alle aangemelde collectanten om afspraken te maken over de te lopen route en het brengen/ophalen en halen/inleveren van de collectebussen (vanaf 6 weken vóór de collecte)

  • Tellen van de opbrengsten bij inname van de collectebussen samen met de collectant

  • Storten van de opbrengsten op de bankrekening van het Longfonds

  • Administratieve afhandeling en verzending van de daarvoor bestemde formulieren naar het hoofdkantoor

  • Versturen van bedankkaartjes naar de collectanten

Meer informatie?
Wilt u ook meehelpen met de organisatie van de collecte van het Longfonds in de week van 13 t/m 18 mei 2019? Meld u dan aan bij het collecteteam.
Alvast bedankt!

Collecteteam van het Longfonds:
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Telefoon: (033) 434 12 87
E-mail: collecte@longfonds.nl