Word lid Bestel gratis

Vacatures Coronaplein

Zoals jullie misschien al gezien hebben is er een nieuw coronalongplein gelanceerd.
Omdat deze website langere tijd zal gaan bestaan én het een interactief platform is zoeken we ook mensen die dit bij willen houden.
Professionalsvrijwilligers voor zorgvragen én vrijwilligers die willen moderaten (klinkt moeilijk maar is bijvoorbeeld opletten op taalgebruik). Hoe meer mensen dit zouden willen doen hoe minder werk het per persoon wordt.

Reacties  mogen naar Renée Kool, reneekool@longfonds.nl of  Josien van Essen, josienvanessen@longfonds.nl

Profiel professionals coronalongplein

Het Longfonds zoekt professionals - vrijwilligers - die een bijdrage willen leveren aan het nieuwe platform voor (post-)Covid-19-patiënten.

Het platform wordt zeer binnenkort gelanceerd en geeft (medische) informatie over corona en praktische adviezen over het omgaan met klachten bij en werken aan herstel na corona. Coronapatiënten en hun naasten vinden in het platform een veilige plek om hun ervaringen met anderen te delen. Naast lotgenoten contact kunnen zij vragen van medische aard aan deskundigen stellen. Ook kunnen bezoekers zich aanmelden om hun ervaringen en klachten te delen met onderzoekers. 

Wat wordt er van je/u gevraagd?

We vragen van je of je bereid bent om maximaal 3 medische vragen per week te beantwoorden, passend bij jouw expertise. We vragen deze vragen binnen een termijn van twee weken (maar liever eerder) te beantwoorden. Je bent bereid je voor langere tijd aan deze activiteit te verbinden, en bent vanaf nu of op zeer korte termijn beschikbaar.

 

Profiel vrijwilligers-moderators coronalongplein

Het Longfonds zoekt vrijwilligers die het leuk vinden actief te zijn als moderator van het nieuwe forum voor (post-)coronapatiënten. Dit forum wordt zeer binnenkort gelanceerd. Het geeft antwoord op medische vragen over corona en praktische adviezen over het omgaan met klachten en werken aan herstel. Daarnaast biedt het coronapatiënten en hun naasten een veilig platform om hun ervaringen met anderen te delen. Tevens kunnen zij vragen van medische aard aan deskundigen stellen. Ook kunnen bezoekers zich aanmelden om hun ervaringen en klachten te delen met onderzoekers. 

Wat vragen we van jou?

  1. Je screent het platform op ongewenste zaken, zoals aanstootgevende toon en taalgebruik, gebrek aan respect voor uitingen van anderen, reclame, maar ook dubbele topics, en meer huisregels, vergelijkbaar met de regels die het Longfonds ook voor het Longforum hanteert (https://longforum.nl/overhetlongforum#).
  2. Je bent bereid een vast aantal momenten per week te besteden aan de screening, en wilt je hier voor langere tijd aan verbinden
  3. Je bent vanaf nu (week 11 mei) beschikbaar