Word lid Bestel gratis

Luchtvervuiling is een sluipmoordenaar!

Schone lucht is voor iedereen van groot belang! Een goede luchtkwaliteit zowel binnens- als buitenshuis is van belang voor een gezond leefklimaat. Gezondheidsschade door fijnstof van verkeer maar ook van houtrook dient voorkomen te worden. De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden organiseert op dinsdagavond 5 november a.s. een thema-avond over de (toekomstige) luchtkwaliteit in de gemeente Heusden. Aanvang van deze avond is 19.30 uur.  Vanaf 19.15 uur staat voor u een kopje koffie of thee klaar en de avond is geheel gratis. We verwelkomen u graag in Restaurant & Partycentrum De Remise, Grotestraat 267, 5151 BM Drunen.

Vorig jaar deed kennisinstituut TNO in opdracht van het Longfonds onderzoek in Nederland. “Op veel plekken is inademen ongezond”, concludeerde TNO destijds. Van een slechte luchtkwaliteit kan je letterlijk doodziek worden. Nederland telt 1,2 miljoen longpatiënten. En elke dag belanden er meer dan 40 mensen met spoed in het ziekenhuis door luchtvervuiling en er overlijden elk jaar ook ruim 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Dat is veel te veel! En dat moet veranderen! Is dat dan mogelijk? Ja, dat kan door de luchtkwaliteit aan te pakken. Iedereen kan daaraan bijdragen. En bedenk daarbij dat niet alleen mensen met een longziekte ziek worden van ongezonde lucht, ook voor gezonde mensen is dit op de lange termijn schadelijk. Luchtvervuiling is namelijk een sluipmoordenaar!

De heer Aad Fransen van het Longfonds is landelijke ervaringsdeskundige en een van de vier uitgenodigde sprekers en hij zal in zijn presentatie het belang van schone lucht voor iedereen nader toelichten. Om gezondheidsschade door fijnstof te voorkomen, werkt het Longfonds met een aantal speerpunten. Hierbij moet u onder andere denken aan 'een stookalarm gekoppeld aan een stookverbod', 'overlastsituaties adequaat aanpakken' en 'van het gas af is ook van het hout af!?'

Ga voor meer informatie naar www.longfonds.nl . Voor meer informatie over programma en andere sprekers: volg ons in de komende weken op sociale media, regiokranten en onze website www.natuurenmilieuheusden.nl .